In Actualitat, Països, Política, Regne Unit

ADavid Cameron torna a primera plana política. L’ex-primer ministre ha estat nomenat nou ministre d’Exteriors per l’actual líder del govern, Rishi Sunak. El líder conservador, en plena fase de remodelació de l’executiu, l’ha nomenat hores després de cessar la ministra de l’Interior, Suella Braverman.

Les situacions problemàtiques de Braverman

La fins aquest dilluns ministra de l’Interior havia estat envoltada de diferents polèmiques. L’última, definitiva. La responsable de la Policia i la seguretat nacional ha criticat públicament l’actuació dels agents durant una manifestació a favor del poble palestí. Ho ha fet aquest dijous en un article d’opinió al diari The Times, on titllava el cos policial de tenir una doble moral durant les protestes, en especial les de defensa a Palestina. De fet, les crítiques contra aquestes manifestacions han estat constants des del primer atac de Hamas. A l’article, Braverman critica la decisió de la Policia de permetre la marxa.

Una de les altres polèmiques ha estat quan, a principis de novembre, va assegurar que viure al carrer era “un estil de vida”.

Braverman ja havia format part del govern de Liz Truss, però havia dimitat després de reconèixer que havia incomplert els protocols de seguretat. Rishi Sunak, però, li va restaurar el càrrec.

Ara, des de la publicació del seu darrer article, han estat moltes les veus que han demanat la seva destitució, que no ha arribat fins aquest matí. Braverman, possible candidata a ser nova líder del Partit Conservador, ha estat substituïda pel fins ara ministre d’Exteriors, James Cleverly.

 

De Cleverly a Cameron

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search