In Actualitat, Notícies, Política, Portugal

El primer ministre de Portugal, António Costa, ha anunciat la seva dimissió com a mandatari del país. Ho ha fet aquests dimarts, en roda de premsa, després que diferents informacions apuntin que tan ell com membres del Ganivet estan sent investigats per la Fiscalia. El ministre d’Infraestructuras, João Galamba, i el president del Consell Directiu de l’Agència Portuguesa d’Ambient també són sospitosos.

El motiu: possibles delictes de corrupció activa i passiva, prevaricació i tràfic d’influències en negocis de liti i hidrogen. Costa ha assegurat que, en aquestes circumstàncies, la seva renúncia era “evident”.

No obstant, defensa la seva integritat i assegura que no ha comès cap acte il·legal. Que confia en la Justícia i que, de fet, es posa a les seves mans.

 “Vull dir, i miro als ulls dels portuguesos, que no em pesa a la consciència la pràctica de cap acte il·lícit ni tampoc censurable. Una de les grandeses de la democràcia és que ningú està per sobre la llei. Sigui un alcalde, un ministre o un primer ministre”. António Costa, primer ministre de Portugal

També ha descartat tornar-se a presentar a la reeleció. De fet, ha assegurat que avui “es tanca una etapa”.

De què se l’acusa

La Fiscalia portuguesa ha explicat avui, a través d’un comunicat, que ha dut a terme un registre d’espais “utilitzats pel cap del Gavinet del primer ministre”. Un registre que s’ha dut a terme a més de 40 llocs, i que es centra a concessions d’explotació de kiti a les mines de Romano i Barroso, al nord de Portugal. També s’ha investigat un projecte d’una central de producció d’energia d’hidrogen i una altre per construir un centre de dades. Aquests dos projectes, a Sines.

De moment, la Fiscalia ja ha emès l’ordre de detención del cap de gavinet del primer ministre, de l’alcalde de Sines i de dos dels seus administradors, que formen part de la societat “Start Campus”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search