In Esports, Notícies, Nova Zelanda, Sud-àfrica

La selecció de Sud-àfrica s’alçava dissabte 28 d’octubre amb la seva quarta Copa William Webb Ellis, el trofeu que s’atorga al guanyador de la Copa del Món de rugby. Els springboks es van imposar a Nova Zelanda en una final molt igualada i que es va resoldre per només un punt de diferència (12-11). Final intensa i disputada en la que, paradoxalment, l’única marca o assaig el va aconseguir l’equip perdedor.

Des que es va crear la Copa del Món l’any 1987, l’hegemonia dels equips de l’Hemisferi Sud (Sud-àfrica, Nova Zelanda i Austràlia) ha estat demolidora. Han guanyat 9 de les 10 edicions disputades en detriment de les seleccions europees que només s’han endut el triomf en una ocasió i d’això ja fa 20 anys. Va ser el 2003 quan Anglaterra, amb un Jonny Wilkinson letal en els llançaments a pals, va derrotar Austràlia a domicili.

A banda d’aquestes quatre seleccions, només un altre equip, França, ha estat capaç d’arribar a la final d’una Copa del Món. Ho ha fet en tres ocasions (1987,1999 i 2011) i en les tres, ha estat derrotada per Nova Zelanda (dues vegades) i per Austràlia. En l’edició d’enguany però els equips europeus han pujat el llistó, però només a la primera fase. Les victòries de França sobre Nova Zelanda al grup A, d’Irlanda sobre Sud-àfrica el B i de Gal·les sobre una decebedora Austràlia en el C, feien presagiar un canvi de paradigma. A l’hora de la veritat, a la fase de les eliminatòries directes, les il·lusions europees s’han esvaït per complet. Argentina, una potència emergent de segon ordre, eliminava Gal·les, Nova Zelanda a Irlanda mentre que França, l’equip amfitrió, queia per la mínima davant Sud-àfrica. Només Anglaterra, que derrotava Fidji, als quarts de final, sobrevivia.

A les semifinals, els pronòstics es van complir. Nova Zelanda i Sud-àfrica derrotaven, respectivament, Argentina i Anglaterra. Sud-àfrica, amb 4 títols encapçala el palmarès històric, seguida de Nova Zelanda, amb tres, Austràlia amb dos i Anglaterra amb un de sol. La propera edició de la Copa del Món es disputarà a Austràlia entre l’1 d’octubre i 13 de novembre de 2027 amb la participació de 24 equips, 4 més que en les últimes edicions.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search