In Actualitat, Esports

Tot sovint són notícia els futbolistes que allarguen la seva carrera més enllà dels 40 anys. Un exemple recent és el cas de Gianluigi Buffon qui aquesta darrera temporada ha penjat els guants als 45 anys. Però i els joves? Ens centrem en aquells que comencen a despuntar a escala mundial, concretament, en joves de 16 anys i que per tant, són juvenils de primer any. Com que les valoracions sobre els rendiments són molt subjectives, aquest article es basa en el valor de mercat que el portal transfermarkt fixa a cadascun d’aquest jugadors.

LAMINE YAMAL (16 ANYS – FC Barcelona)

El primer de la llista és el blaugrana Lamine Yamal. Segons transfermarkt té un valor de mercat de 25 milions, una xifra que, a la vegada, també el situa a la posició 290 dins del ranking mundial de futbolistes més valuosos. Per aqueslls que encara no n’hagin sentit a parlar, juga d’extrem dret i  tot i haver nascut a Esplugues de Llobregat, es va criar al barri de Rocafonda, a la capital del Maresme. Una denominació d’origen que el davanter té molt present, fins al punt de celebrar els seus gols recreant amb les mans els tres números amb els quals finalitza el codi postal del barri, és a dir, fent un 3 – 0 – 4.

Aquesta temporada ha entrat de ple en els plans de Xavi Hernandez, el tècnic del primer equip del Barça, el qual l’ha fet disputar, fins aquest el passat mes de setembre 9 enfrontaments amb els blaugranes, 8 de Lliga i un de Champions League, sent titular en 4 d’ells. Cal destacar que va debutar ja la temporada passada amb només 15 anys i 290 dies, convertint-se en el més jove en fer-ho al club. I no només això, sinó que també va ser el debutant més jove a la selecció espanyola absoluta masculina i el més jove en marcar.

Fruit d’aquest rendiment, el FC Barcelona l’ha blindat amb un nou contracte, el primer professional que signa el futbolista, fins el 30 de juny de 2026. Per tal d’evitar que clubs estat puguin temptar-lo econòmicament, el club li ha apujat la clàusula fins els 1.000 milions d’euros. Un cop finalitzi aquest contracte, l’últim en el qual encara serà menor d’edat, ja hi ha pactat que renovarà i allargarà la seva vinculació amb l’entitat fins el 2030.

LUKA VUSKOVIC (16 ANYS – HNK Hajduk Split – Croàcia)

Deixem de banda Lamine Yamal que recordem, està valorat en 25 milions d’euros segons transfermarkt per parlar del segon jugador de 16 anys que té un valor de mercat major a escala mundial. Ens referim a Luka Vuskovic. Es tracta d’un defensa central que pertany al HNK Hajduk Split. És croat i destaca per la seva alçada, supera el metre 90. Les seves característiques han despertat l’interès de clubs grans d’europa com el Manchester City, el PSG o fins i tot el Reial Madrid o el FC Barcelona. Finalment però, ha estat el Totthenham l’equip que ha aconseguit sedur el futbolista. No s’incorporarà als spurs però fins el 2025, any en el qual assolirà la majoria d’edat. A partir de llavors, es vincularà amb el club londinenc fins el 2030. 

KENDRY PÁEZ (16 ANYS – Independiente del Valle – Colòmbia)

I per acabar, marxem de Croàcia a Colòmbia. Allà juga el tercer futbolista de 16 anys millor valorat pel portal transfermarkt. Es tracta de Kendry Páez. És un migcampista ofensiu equatorià que actualment juga al Independiente del Valle. D’ell en destaca el seu talent amb la pilota, la seva excelent letalitat i la capacitat de regatejar en espais reduits, així com l’habilitat d’executar llançaments de falta o corner. Es va proclamar el futbolista mes jove en debutar a la Copa Libertadores i amb la seva selecció. Segons apunten diversos mitjans, hauria estat el Chelsea el club europeu que hauria arribat un acord per incorporar-lo a les seves files. El migcampista però, no arribarà fins que no faci els 18 anys. En aquest temps, igual que Vuskovic, seguirà en el seu club actual per agafar rodatge. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search