In Actualitat, Dinamarca, Notícies, Política

Mette Frederiksen seguirà liderant Dinamarca després d’imposar-se aquest dimarts a les eleccions anticipades. La socialdemòcrata ha obtingut el 27,7% dels vots, i gràcies a l’esquerra podrà seguir governant. L’actual primera ministra també ha sumat en tres dels quatre territoris nord atlàntics (Els dos de Groenlàndia i un dels dos de les Illes Feroe).

Els liberals, encapçalats per Jakob Elleman-Jensen, s’han quedat amb el 13,5% dels vots (amb el suport de l’ex liberal Lars Løkke Rasmussen, que ha obtingut el 9,3%). El Partit Popular Danès, per la seva part, s’enfonsa fins el 2,5%. Les lluites internes els han passat factura.

Govern amb presència de la dreta

Durant la campanya, Frederiksen havia promès un govern transversal i comptar amb part del sector de la dreta. Ara, un cop fetes les eleccions, caldrà veure si ho compleix i quina és la reacció dels aliats d’esquerres.

Una de les polítiques que Frederiksen vol mantenir fermes és la seva política d’immigració, on per exemple vol sol·licitar l’enviament d’asil a Ruanda. Una tasca que el sector de l’extrema Esquerra de la Llista Unitària no veu amb bons ulls.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search