In Economia, Notícies, Política, Regne Unit

Sis setmanes més tard, el govern de Lizz Truss trontolla. I a la primera ministra se la busca però no se la troba. El Regne Unit viu immers –perpètuament- en una crisi constant. Ara fa tres dies, la líder conservadora destituïa el seu ministre de Finances, Kwasi Kwarteng, fent marxa enrere al seu pla fiscal. Va anunciar una rectificació del 45% al40% de l’impost sobre la renda. I va nomenar Jeremy Hunt com a nou ministre de Finances.

Hunt lidera en 72h

Però aquest dilluns, Hunt ja actua com alguna cosa més que ministre. En 72h ha deixat en paper mullat tot el “pressupost dels rics” proposat per Truss. El primer efecte ha estat la recuperació de la lliura esterlina als mercats, que ha tornat a situar-se a nivells del dòlar. També ha deixat en un no res totes les rebaixes fiscals previstes per Truss, excepte la pujada de cotització de la Seguretat Social.

També ha retallat el pla de 6 mesos d’ajudes a famílies enfront la crisi energètica i també ha anunciat la congelació de les tarifes elèctriques a un màxim de 2.800 euros anuals per llar.

Totes aquestes mesures les ha anunciat sol, sense presència de la primera ministra. Discutida pels seus, i amb peticions de dimissió, sembla  ser que pocs confien ja en el procés que Lizz Truss ha volgut impulsar.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search