In Actualitat, Notícies, Política, Suècia

El Parlament investirà dilluns el líder conservador Ulf Kristersson com a nou primer ministre de Suècia, en substitució de la socialdemòcrata Magdalena Andersson.

Aquest divendres els quatre partits de dretes han oficialitzat un acord per a la formació del pròxim govern, que estarà format pels Moderats, Democristians i Liberals. “Som quatre partits que ens repartirem completament la responsabilitat governamental”, ha dit Kristersson. La coalició de tres partits cooperarà amb Demòcrates de Suècia que, malgrat no tenir cap cartera, va ser el que més vots va aconseguir del bloc de dretes a les eleccions del mes passat.

Els Liberals han deixat clar que no volen que l’SD formi part de la coalició de govern.  

“Ho veiem com un projecte a llarg termini, i esperem que en algun moment puguem acabar formant part del govern” ha dit el líder del partit d’ultradreta, Jimmie Åkesson, que ha promès reduir a 900 el nombre d’immigrants que arriben a Suècia cada any i endurir les mesures en la lluita contra la delinqüència.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search