In Actualitat, Notícies, Rússia

Avui, un jove ha entrat a una escola de la ciutat d’Ijevsk (Rússia), armat amb dues pistoles, i ha deixat almenys 13 morts i una vintena de ferits, la majoria infants.

Segons l’agència de notícies russa TASS, l’assaltant hauria matat el vigilant de seguretat i hauria entrat al recinte. Finalment, l’agressor i exalumne de l’escola s’ha suïcidat. 

Es tractava d’un jove que havia estat mobilitzat per anar a Ucraïna en contra de la seva voluntat. Fonts oficials han difós imatges on se’l veu mort, amb passamuntanyes i una esvàstica vermella al pit.

Tiroteig en un centre de reclutament rus a Sibèria

Per altra banda, un jove rus de 25 anys s’ha presentat a un centre d’allistament de la ciutat d’Ust-Ilimsk (Sibèria), i ha disparat al responsable de l’oficina. L’assaltant ha estat detingut i l’estàn interrogant, segons fonts del Comitè d’Investigació de la regió.

El governador local, mitjançant el seu canal de Telegram, ha informat que el militar es troba ferit greu en un centre mèdic, a la unitat de cures intensives. 

Fons locals han afirmat que l’atacant va dir abans de disparar que tots tornarien a casa, excepte ell i el comissari. El governador local, però, ha assegurat “que serà durament castigat”.

Contra el decret de mobilització

Aquest mateix dilluns, un jove s’ha immolat a una estació de busos a la ciutat de Ryazan (Moscou). Els testimonis han declarat que cridava que “no volia combatre a Ucraïna”.

Aquestes sublevacions deriven de l’ordre de mobilització parcial per anar a combatre a Ucraïna, ordenat pel president de Rússia, Vladímir Putin, que ha mobilitzat a més de 300.000 reservistes en cinc dies.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search