In Actualitat, Itàlia, Notícies, Política

Tal com suggerien les enquestes prèvies, Itàlia fa un tomb cap a la centredreta. Les eleccions generals donen el triomf a la coalició, que s’emporta el 44% dels vots i podrà governar amb majoria absoluta. Dins de la unió entre formacions, qui ha sumat més vots és el partit d’extrema dreta Fratelli d’Italia de Giorgia Meloni, que es postula com a primera ministra. La Lega i Forza Italia són els altres dos partits que formen la unió de dretes.

 

Nit negra per l’esquerra

La coalició de centreesquerra, fins ara al govern, ha caigut en picat. Només han sumat un 26% dels suports, liderats pel Partit Democràtic d’Enrico Letta. El Moviment Cinc Estrelles de Guiseppe Conte, qui havia decidit presentar-se en solitari, ha optat només al 15% mentre que  el partit fundat per Luigi di Maio ha estat el gran derrotat, arribant tan sols a l’1% i perdent la representació parlamentària. Tampoc ha tingut molta més sort el partit Terzo Polo, de l’ex primer ministre Matteo Renz0, que ha sumat el 8%.

Ara, caldrà esperar a dimecres per conèixer els resultats oficialment, quan es compti el vot estranger.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search