In Actualitat, Notícies, Política, Suècia

La centreesquerra guanya les eleccions parlamentàries de Suècia, superant de forma ajustada el bloc de centredreta de l’oposició. La primera força obté el 50,6% dels vots, per davant del 48% de la segona. Són dades de la televisió privada sueca TV4, qui ha elaborat el sondeig a peu d’urna.

Així doncs, el Partit Socialdemòcrata, de la primera ministra Magdalena Andersson, repeteix un triomf que obté des de 1917. El 29,7% dels suports el permeten ser la primera força, per davant del partit d’ultradreta Demòcrates de Suècia, que passen ara a ser el segon partit més votat (21,3%).

Qui ha perdut veritablement la nit electoral ha estat el Partit Moderat. Els conservadors cedeixen el segon lloc i ara són la tercera força, amb tan sols un 16% dels vots.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search