In Actualitat, Croàcia, Política

Croàcia ha negat, aquest diumenge, la petició de visita del president de Sèrbia, Aleksandar Vučić, augmentant així les tensions existents entre tots dos països. El mandatari serbi volia anar al campament Jasenovac, on milers de serbis van ser assassinats durant la Segona Guerra Mundial.

De fet, segons autoritats croates van saber de les intencions de Vučić de forma extraoficial, fet que no ha agradat gens al govern. El ministre d’Exteriors, Gordan Grlić Radman, ha declarat inacceptable la forma en què s’ha produït tot plegat.

També ha deixa clar que qualsevol visita al seu país ha de passar per unes vies de comunicació directes i amb previ acord entre tots dos governs, no de forma unilateral.

Des de Sèrbia, s’han pres molt seriosament aquest veto, tractant-lo d’escandalós. El ministre de l’Interior, Aleksandar Vulin, ha anunciat que, a partir d’ara, tots els funcionaris croats que vulguin visitar Sèrbia hauran d’anunciar la seva estada amb antelació i que estaran sotmesos a un règim especial de control.

La primera ministra sèrbia, Ana Brnabić, ha dit que considera la decisió antieuropea i anticívica, i que viola el dret al desplaçament. Les relacions entre tots dos països estan, doncs, una mica més tenses que abans.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search