In Actualitat, Estònia, Política

El Parlament d’Estònia concedeix a la primera ministra, Kaja Kallas (Partit Reformista), viabilitat per formar nou govern. Una decisió que arriba després que ahir la mandatària presentés la seva dimissió al president del país, Alar Karis. Així doncs, gràcies als 52 vots a favor i els 26 en contra, segueixen els tràmits per conformar govern.

Des de feia setmanes, Kallas ha estat treballant per  trobar nous socis, un cop va expulsar el que era soci de govern, el Partit de Centre. Durant aquest mes, ha estat governant en funcions mentre no tancava un nou acord.

I ara que ho ha trobat, ha presentat formalment la dimissió abans de tornar a presentar un nou projecte.

Ara el govern el formaran tres partits, i cadascun d’ells tindrà cinc ministeris. Un dels principals reptes serà lluitar contra la inflació, que a Estònia ha arribat al 22%. És el país de tota la Unió Europea amb un índex més alt, segons indica l’Eurostat.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search