In Actualitat, Itàlia, Notícies, Política

Itàlia entra novament en una crisi política. Aquest dijous, el primer ministre, Mario Draghi, ha anunciat la seva dimissió. Ho ha fet després de no compartir full de ruta amb un dels partits de l’oposició, el Moviment Cinc Estrelles (M5E).

Tot plegat, fruit de la decisió d’aquesta formació de no votar una moció de confiança al Senat, quan les altres forces al govern sí ho han fet. Els senadors del M5E a la Cambra Alta no han volgut votar sobre el decret d’ajudes per valor de 26.000 milions d’euros per pal·liar els efectes de la inflació. Una acció que ha deixat evident la manca de suport cap al líder de govern, Mario Draghi.

Un Draghi que ja havia dit que sense el suport de totes les formacions no seguiria endavant. Draghi és primer ministre des del febrer del 2021, quan va substituir Guiseppe Conte com a líder en un govern de coalició que trontolla.

 

Malgrat tot, la moció s’ha aprovat

I encara que el M5E no s’ha pronunciat, la moció s’ha aprovat amb 172 vots a favor i 39 en contra. Una raó de pes perquè la resta de formacions es mostressin favorables a la continuïtat de Draghi, com el conservador Silvio Berlusconi (Forza Italia), el líder de l’ultra dreta, Matteo Salvini (Lliga), el centrista Matteo Renzi (Italia Viva) y el progressista Enrico Letta (Partit Demòcrata).

Malgrat tot, sense el guanyador de les eleccions el 2018 no hi pot haver govern, segons Draghi.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search