In Actualitat, Lituània, Notícies, Política

La ministra de l’Interior de Lituània, Agnė Bilotaitė, ha assegurat que el seu país no retirarà les seves polítiques sobre migrants i sol·licitants d’asil. Tot plegat, arrel de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que aquest dijous considerava que les lleis de país bàltic no permeten als migrants irregulars sol·licitar asil.

Bilotaitė ha deixat clar que “Lituània ha pres totes les decisions i mesures importants per protegir la seva seguretat nacional i la frontera exterior de la Unió Europea”, i que per tant “ara mateix no veuen que la situació canviï significativament fins al punt retirar” la llei.

De fet, sobre la sentència del TJUE Bilotaitė explica que Lituània té un sistema que sí permet demanar asil. Però en aquest cas no hi veu voluntat des de Minsk.

L’estiu passat, Lituània va viure una crisi migratòria quan diversos milers de migrants, la majoria procedents de l’Orient Mitjà i Àfrica, van creuar al país des de Bielorússia. En aquell moment Vílnius va acusar Minsk d’orquestrar el tràfic de migrants com a mitjà de pressió política.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search