In Actualitat, Brexit, Notícies, Política, Regne Unit

Els laboristes agafen el Brexit com a pal de paller de la propera campanya electoral. Aquest dilluns, el líder de la formació, Keir Starmer, així ho ha explicat.

El Brexit era una qüestió ja tancada pels laboristes, però l’estratègia ha canviat. Després de veure com, en les enquestes recents fetes per Ipsos UK, els ciutadans estan molt en contra de la gestió del procés, el Brexit torna a ser tema de debat. De fet, el sondeig deixa clar que els britànics pensen que viuen pitjor ara (ha pujat del 30% el juny del 2021 al 45%) que abans de sortir de la UE. Només el 17% creu que la seva vida ha millorat.

En un altre sondeig, fins i tot ara s’optaria per tornar a entrar al conglomerat comunitari, tan sols dos anys més tard de sortir oficialment de la UE.

 

Canvi de rumb

Fins ara, Starmer havia decidit no parlar més del Brexit i defugir a qualsevol pregunta vinculada. L’impacte en l’economia però ha dut als laboristes a agafar aquesta qüestió per criticar el govern de Boris Johnson. No obstant, això no suposaria ara fer marxa enrere si no que aposten per fer “que el Brexit funcioni” .

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search