In Actualitat, Espanya, Notícies, Política

5.000 visitants (formats per periodistes, delegacions i personal de seguretat), quasi 9.000 efectius policials (6.550 policies nacionals i 2.400 guàrdies civils) i 2.000 efectius municipals. Són les xifres que acompanyen la cimera de la OTAN a Madrid, que tindrà lloc entre dimecres i dijous.

Aquest dilluns Madrid ja ha respirat ambient internacional i s’ha tancat el recinte Ifema, al nord de la capital. Allà s’hi duran a terme les trobades entre primers ministres i es vetllarà perquè hi passi poca gent. De fet, s’ha recomanat als treballadors de la zona que aquests dies facin teletreball. Tres pavellons en una superfície de 50.000 metres quadrats servirà per torbar-se.

 

La guerra, punt principal de l’agenda

La guerra de Rússia a Ucraïna serà un dels punts destacats de l’ordre del dia, així com les adhesions de Finlàndia i Suècia a l’Aliança Atlàntica. Les 44 delegacions internacionals han d’aprovar el nou concepte estratègic.

Es tracta de la trobada més important de la OTAN en l’última dècada. De fet, abans de la guerra a Ucraïna el conglomerat no passava pel seu millor moment. El 2019, el president francès, Emmanuel Macron, va dir que l’organització estava “cerebralment morta”.

Manifestacions en contra

No tothom rebrà la cimera amb els ulls oberts. Aquest diumenge, milers de persones (unes 2.200 segons la Delegació del Govern) van sortir als carrers de Madrid en contra de la trobada.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search