In Actualitat, Notícies, Política, Regne Unit

Quan semblava que el riu no podia fer més pendent, arriba el precipici. A Boris Johnson se li han acabat els arguments, i la seva tossuderia en seguir acabarà suposant la ruïna del seu partit. Aquest dijous, els dos districtes que votaven per escollir nou líder li han donat l’esquena. D’una banda, el de Wakefield, ciutat industrial que forma part del conegut Mur Vermell. Aquella zona de tendència laborista que va fer saltar la sorpresa a les eleccions generals el 2019 donant un triomf inesperat a Johnson. Els laboristes recuperen doncs un bastió que havien perdut ara fa tres anys.

L’altra circumscripció és la de Tiverton & Honiton, on era més difícil que els tories perdessin. La formació havia controlat la regió des de la seva creació, el 1997. Aquí han estat els liberals els que han obtingut el triomf.

Comencen a saltar responsables

El primer en dimitir ha estat el president del Partit Conservador, Oliver Dowden, qui assumeix la forta patacada que suposen els resultats per la seva formació. No així Johnson, que ni tan sols es troba al territori. El líder del país és a Ruanda, en una trobada de la Commonwealth.

La prèvia de les eleccions feia preveure molts escenaris, però el pitjor dels casos s’ha acabat produint pels conservadors. I això no tan sols posa en escac i mat a Johnson, si no que ara per ara un escenari victoriós a les properes generals semblen més que improbables.

De tot plegat en vam parlar amb en Fernando Lozano, director del Centre de Documentació Europea de la Universitat d’Alcalà.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search