In Actualitat, França, Notícies, Política

El president francès, Emmanuel Macron, ha rebut un avís clar aquest diumenge durant les eleccions legislatives que tenia el país. La primera volta ha deixat un empat entre la coalició del líder del país (Ensemble ha recollit el 25,75%) amb l’aliança de Jean-Luc Mélenchon (Nupes ha sumat el 25,66%). En tercera posició s’hi situa la proposta de Marine Le Pen (18,68%) i en quarta Les Republicains (13,7%).

Previsió de la segona volta

Ara, tot fa pensar que a la segona volta Ensemble sumarà més suports que en aquesta primera volta i que per tant obtindria el domini a l’Assemblea Nacional, entre uns 275 o 310 diputats. Nupes s’estima que n’obtingui entre 180 i 210, segons la projecció d’Ifop.

En cas de complir-se, i de quedar-se sense l’Assemblea, el que queda clar és que Mélenchon podria convertir-se en el líder de l’oposició. Un fet clau per entendre una possible candidatura de cara les eleccions presidencials d’aquí cinc anys. De fet, aquesta coalició (Nupes vol dir socialistes, ecologistes i comunistes)

Pel què fa a Macron, ara per ara tindria menys força a l’Assemblea de la que va obtenir ara fa cinc anys, i aquesta pèrdua de suports li podria complicar la seva governabilitat.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search