In Actualitat, Brexit, Europa | Unió Europea, Política, Regne Unit

El govern del Regne Unit anuncia la seva voluntat de desfer-se l’acord post-Brexit que va signar amb la UE el 2020. Vol canviar el Protocol d’Irlanda del Nord per facilitar el pas d’algunes mercaderies de Gran Bretanya a Irlanda del Nord. Un pas que feia mesos que amenaçava en fer i que ara sembla que ha arribat el moment. Ho fa justament una setmana més tard de la moció de censura contra el primer ministre, Boris Johnson.

Nova polèmica amb la UE

Això suposarà el trencament del pacte signat amb la Unió Europea, que ja ha avisat que respondrà amb sancions. Tot plegat, en el moment més baix de relació entre les dues parts. Maroš Šefčovič, vicepresident de la Comissió Europea, considera que seria “poc realista”.

Ara queda oberta la reacció del conglomerat europeu davant una notícia esperada però que comportarà conseqüències.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search