In Actualitat, Regne Unit, Societat

Arrenca el primer dels quatre dies de festa al Regne Unit. La Reina Elisabet II celebra el Jubileu de Platí del seu regnat. 70 anys de monarca.

Els actes han començat amb el conegut “Trooping the Colour”, la desfilada dels regiments britànics. Aquest ha estat un moment especial, ja que ha suposat el retorn en públic de la reina, de 96 anys. Ha sortit al balcó del palau, fet que ha suposat els aplaudiments dels assistents.

També hi ha estat familiars de la reina, com el príncep Carles, el príncep Guillem i la princesa Anna.

 

Una celebració de rècord

Elisabet II és la primera reina que arriba a celebrar 70 anys de regnat. No obstant, ja havia assolit el rècord absolut el 2015, quan va convertir-se en la sobirana amb més anys al capdavant de la monarquia britànica.

ACTES DEL JUBILEU

Dijous
  • Trooping the Colour: hi participen membres de la reialesa, 1.200 oficials i soldats de la Household Division, 240 cavalls i 400 músics de l’exèrcit També 70 avions de la Royal Air Force i la Royal Navy
  • Durant la nit, 2.000 municipis encendran torxes, tan del Regne Unit com de la Commonwealth.

 

Divendres
  • Acció de Gràcies: Cerimònia reial a la catedral de St. Paul. Aquest cop no hi será l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welhy, que pateix una malaltia respiratòri. Sí s’hi espera  el príncep Andreu, exclòs dels actes oficials per la seva involucració amb un escàndol sexual. Juntament hi haurà el príncerp Harry i la seva dona, Meghan.

 

Dissabte
  • Cursa de cavalls: La familia reial assistirà a la cursa que es fa a la Derby Epsom. Hi haurà quaranta jockeys de la reina.
  • Concert fora del Palau de Buckingham. Actuaran Diana Ross i Rod Steward, entre d’altres. Hi ha 22.000 convidats.

 

Diumenge
  • Esmorzar amb els veïns: Hi haurà taules a 16.000 carrerrs per fer un esmorzar a l’aire lliure. S’hi han registrat més de 60.000 persones.
  • A la tarda, hi haurà una cavalcada amb 10.000 participants que durarà 3h recorrent els carrers de Londres.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search