In Actualitat, Dinamarca, Notícies, Política

Dinamarca diu sí a la unió política de defensa comuna de la UE. Els ciutadans danesos han votat, aquest dimecres, a favor de participar en les polítiques de defensa del conglomerat comunitari. Un fet destacat, ja que no hi eren per voluntat pròpia i ara, 30 anys més tard d’haver-se negat a formar-ne part, han acceptat fer-ho.

El referèndum ha deixat un 66,9% amb el Sí i un 33,1 amb el No. Un total de 4,3 milions d’electors tenien dret a vot per eliminar la clàusula d’exclusió en matèria de Defensa europea. L’actual clima de tensió amb Rússia, seguit de les peticions de Finlàndia i Suècia a entrar a la OTAN marquen el clímax d’aquest referèndum.

“Aquesta nit, Dinamarca ha enviat una senyal molt important. Als nostres aliats d’Europa i de l’OTAN i a Putin. Estem demostrant que quan Putin envaeix un país lliure i amenaça l’estabilitat dins d’Europa, els altres ens unim”. Mette Frederiksen, primera ministra danesa

Des de Brussel·les, els principals líders polítics han celebrat aquests resultats. Uns resultats que arriben hores després de la cimera extraordinària per aprovar el sisè paquet de mesures de la UE contra Rússia.

 

Política unitària

La gran majoria de formacions daneses han demanat el sí al referèndum. Ho han fet vuit de les onze forces parlamentàries i cinc partits que no tenen representació.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search