In Actualitat, Europa | Unió Europea, Política

La Unió Europea s’ha reunit a Brussel·les en una cimera extraordinària de dos dies on s’han aprovat diferents mesures que canviaran la relació amb Rússia. Aquest dilluns, el conglomerat comunitari ha decidit deixar de dependre del gas rus, així com dels seus combustibles fòssils, i apostar per energies renovables. D’aquesta manera es maten dos ocells d’un tret. D’una banda, apostar per una economia més sostenible i de d’altra, trencar relacions comercials amb el Kremlin.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ho han explicat aquest dimarts.

El sisè paquet de mesures

Aquest sisè paquet feia setmanes que era sobre la taula. I arriba hores més tard que Rússia hagi anunciat que tallarà el gas als Països Baixos, després que aquest país es negués a pagar en rubles. Ara, es seguirà u una estratègia de quatre passos que explicava el president francès, Emmanuel Macron.

D’aquesta manera també es vol treballar en matèria de Defensa. La UE segueix treballant amb els seus aliats, sense els quals “no poden ser més forts”. Ho explicava l’Alt Representant de la Unió Europea per a Assumptes Exteriors i Polític de Seguretat, Josep Borrell.

Aquest ha estat el tema de debat al 26è programa de la temporada, que es pot escoltar al següent enllaç.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search