In Actualitat, Regne Unit, Societat

Aquest dimarts s’ha estrenat l’Elizabeth Line, la nova línia del metro de Londres. Aquesta travessa d’est a oest la ciutat i ha costat 23 milions d’euros, 4 milions més del que s’esperava. Comença a  l’estació de Paddington (una de les dues més antigues de la ciutat) i redueix dràsticament el temps de trajecte dels  vianants. Aquesta línia arriba quatre anys més  tard de la seva data estimada (previst pel 2018).

Ara fa tot just uns dies la reina d’Anglaterra va inaugurar la línia que porta el seu nom. D’aquesta línia en destaca la seva construcció, que s’ha hagut de fer entre l’actual estructura de túnels del metro, de les canonades d’aigües residuals, dels fonaments dels edificis i d’antics cementiris. És, de fet, el projecte d’infraestructures més gran d’Europa.

S’han hagut de fer 44 nous quilòmetres de túnels (sis menús que l’Eurotúnel 160 anys més tard). Aquesta línia utilitza una gran part de la xarxa ferroviària nacional, la Great Eastern i la Great Western. A més a més, els combois són 200 metres més llargs que els del metro i això fa que es pugi dels 1000 als 1500 passatgers.

160 anys més tard

El metro de Londres és el més antic del món. Es va inaugurar el 1863 entre les estacions de Paddington i Farrington. Ara, 160 anys més tard, aquesta línia potencia el seu servei. Un projecte que fa 35 anys que es volia, ja que es va pensar per primera vegada el 1980. Va trigar 20 anys en ser aprovat el projecte i el 2009 es va començar a construir.

Incialment s’anava a dir Crossrail, i la idea era de ser un tren que anés de la ciutat de Reading a Shenfield. Totes dues localitats a poc més de 30 quilòmetres de Trafalgar Square. La línia de l’oest arriba a l’aeroport de Heathrow, i la de l’est ho fa fins a Abbey Wood.

Són 117,8km de xarxa i 10 estacions noves, de les quals només la de Bond Street falta per obrir (ho farà a finals d’any). Aquest matí ha patit el primer incident. S’ha hagut d’evacuar l’estació de Paddington per un “petit incendi”, però l’incident no ha passat a més.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search