In Actualitat, Notícies, Política, Suècia

Suècia segueix la línia marcada per Finlàndia i també demanarà l’ingrés a l’OTAN. La primera ministra del país, Magdalena Andersson, ho ha anunciat conjuntament amb el líder de l’oposició, el conservador Ulf Kristersson. Tots dos han assegurat que hi ha una majoria clara al Parlament que vota a favor de la petició.

Justament, aquest matí hi ha hagut sessió parlamentària al Riksdag. Només s’hi han oposat l’Esquerra i el Partit Verd, formacions que en total tan sols acumulen 43 dels 349 escons.  Andersson ha assegurat que la decisió de Finlàndia havia “influït profundament” la decisió sueca de seguir els passos de voler entrar a l’Aliança.

“Si Suècia es convertís en l’únic país del Mar Bàltic que no formés part de l’Aliança, es trobaria en una posició molt vulnerable.” Magdalena Andersson, primera ministra de Suècia

Malgrat la petició, ja han anunciat que demanaran que no hi hagi, en territori suec, cap deseplegament armat en matèria nuclear, així com tampoc es volen bases permanents de tropes aliades. Una postura que en el seu dia ja van demanar Noruega i Dinamarca.

 

Dos segles arxivats

Aquesta petició acaba amb dos segles de neutralitat. Si bé és cert que l’any 1995 es va entrar a formar part de la Unió Europea, el país sempre ha defensat ser un país no “alinieat”. Durant la seva història recent, Suècia sempre ha estat al marge de qualsevol conflicte internacional.

Rússia segueix avisant

Mentrestant, des de Moscou sonen campanes de guerra. El Kremlin ha avist que hi haurà conseqüències polítiques i militars, especialment si Suècia i Finlàndia signen acords d’ajuda militar amb els altres països de l’OTAN.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search