In França, Notícies, Política

Jean Castex tanca la seva etapa com a primer ministre de França. Aquesta tarda ha anunciat la seva dimissió, ja esperada, i que arriba unes setmanes més tard de les eleccions a l’Elisi. Castex ha allargat la seva marxa per donar temps al president, Emmanuel Macron, a trobar-li substitut. Ara, Castex  es presenta  a les properes eleccions legislatives, que es duran a terme del 12 al 19 de juny. Castex dimiteix per voluntat pròpia

Un balanç complicat

Castex, al càrrec des del 2020, ha hagut de gestionar tota la pandèmia, les campanyes de vacunació i la recuperació económica. L’atur, actualment, se situa al 7,4%, el nivell més baix en 15 anys.

De Castex, en destaca la seva lleialtat i manca d’ambició en ser president, a diferència del seu successor, Édouard Philippe.

La substituta, la primera dona en 30 anys

S’espera que la plaça de primer ministre l’ocupi una dona. La primera en 30 anys i la segona en tota la història. Élisabeth Borne, de 61 anys i nascuda a París, és la gran favorita. Es tracta de la ministra de Treball i la gran representant de l’ala socialdemòcrata del macronisme.  Borne agafaria el relleu d’Edith Cresson, que va ocupar el càrrec durant poc menys d’un any, entre 1991 i 1992.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search