In Actualitat, Notícies, Política, Regne Unit

La política britànica i la polèmica van, darrerament, lligades de la mà. Amb el primer ministre, Boris Johnson, investigat per les seves festes il·legals, ara és el líder de l’oposició qui es troba enmig de l’huracà.

El laborista Keir Starmer ha estat acusat d’infringir les normatives del confinament l’abril del 2021. Uns vídeos sortits a la llum el mostren bevent cervesa a l’interior d’un edifici, juntament amb personal del partit a Durham, al nord d’Anglaterra.  El cas, conegut ja com el “Beergate”, l’ha situat en una posició molt incòmoda.

Starmer ja ha assegurat que va ser una trobada laboral i que només estaven fent un descans per menjar i beure.  També ha deixat clar que es van seguir tots els protocols de seguretat.

Encara que Starmer va assegurar que la seva adjunta, Angela Rayner, no hi era aquella nit, The Sun va explicar que havia vist al líder laborista amb els seus ajudants menjant curri per valor de 200 lliures. Un “error de càlcul”, segons el propi Starmer, haver negat que Rayner no hi era.

Això ha sortit a la llum ara, just abans de les eleccions locals angleses d’aquest dijous. La policia de Durham ha informat que està duent una investigació amb “noves dades”.

Aquesta tarda, Starmer ha comparegut sense acceptar preguntes i ha assegurat que no tots els polítics són iguals i que ell ha fet les coses ben fetes.

 

Del Beergate al Partygate

Aquesta polèmica no ajuda a la política anglesa. Mentre els laboristes es veuen enmig de la polèmica, el Partygate investiga les 17 festes que van tenir lloc a Downing Street durant el confinament, entre el 15 de maig del 2020 al 16 d’abril del 2021.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search