In Actualitat, Eslovènia, Notícies, Política

L’ecologista Robert Golob, ha passat de ser un desconegut a guanyar aquest diumenge 24 d’abril les eleccions parlamentàries d’Eslovènia, al capdavant de l’emergent partit GS. D’aquesta manera, per sorpresa de molts, ha desbancat el primer ministre populista de dreta, Janez Jansa. Golob, de 55 anys, ha aconseguit un 34% dels vots en prometre engegar polítiques verdes i liberals i de restaurar les relacions amb la Unió Europea. 

L’actual ministre eslovè va fundar el nou partit Gibanje Svoboda el gener d’aquest any, partint d’una formació ecologista sense representació parlamentària. Anteriorment, havia estat membre de la direcció del PS, el partit que governa a la capital Ljubljana, i després va participar en el ZaAB, una escissió d’aquesta formació liderada per l’exprimera ministra Alenka Bratusek.

Golob explica que el món sencer es troba entre la democràcia i l’autoritarisme, i d’un preocupant deteriorament ecològic o un gir cap al desenvolupament sostenible. Per això, el seu programa promet una transició verda, una economia sostenible i circular, fonts d’energia renovables i la digitalització. A més, vol restablir a Eslovènia el respecte de l’Estat del dret i els altres valors d’Europa occidental.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search