In Actualitat

Retrets i renecs des dels primers minuts de debat electoral. Emmanuel Macron i Marine Le Pen han pretès explicar però també retreure al seu rival tot el que han pogut. L’únic debat electoral ha començat amb la principal preocupació dels francesos, el poder adquisitiu.

Le Pen, conscient que el 2017 va protagonitzar un debat molt més enervant, ha volgut expressar des d’una vessant més tranquil·la el que ella considera que és “la veu del poble”, manifestant que Macron no coneix realment la voluntat dels seus votants.

Si aquest primer bloc ha passat lleuger, el segon ja ha començat més calent. La guerra a Ucraïna ha suposat els primers intercanvis durs entre un i altra. Macron ha acusat Le Pen de ser dependent del Kremlin i de voler deixar la Unió Europea, un dels pilars de la política del vigent president.

Per la seva part, Le Pen ha criticat la proposta de Macron sobre la jubilació als 65 anys, una de les reformes més polèmiques dels darrers cinc anys.

Qui guanya el debat

Els experts concorden que el debat no canviarà el curs de les eleccions. Cap dels dos ha pres un rumb definitiu ni ha desmuntat el seu rival en les tres hores de directe davant la mirada atenta de 15 milions de persones. Per a Macron, ha servit de poc i n’ha sortit il·lès, mentre que Le Pen ha mostrat una millora respecte el 2017 però sense arribar a guanyar adeptes. Segons el sondeig de la televisió BFMTV, Macron hauria guanyat el debat amb el 59%, enfront el 39% de Le Pen.

 

Els darrers sondejos situen el líder de La República en Marxa com a millor situat, amb el 56,5% dels vots, enfront el 43,5% de la candidata del Reagrupament Nacional.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search