In Actualitat, França, Política

Emmanuel Macron i Marine Le Pen es veuran novament les cares en a segona volta d’eleccions presidencials franceses. Tal com va passar el 2017, els líders de La República en Marxa i l’ara Reagrupament Nacional són els escollits per l’electorat.

 

Amb el 97% escrutat, Macron obté un 27,6% (9.560.545 vots) enfront del 23,4% de Le Pen (8.109.857). El tercer en discòrdia ha estat el candidat de França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, que recull el 22%.

 

Mélenchon ha estat el protagonista a les grans ciutats. És allà on ha recollit la gran majoria de vots. A Estrasburg ha arribat a superar el 35% dels suports, sent el candidat més votat. També s’ha imposat a Lille (+10,6), París (+10,5 points) i Rennes (+10,4), tal com detalla France Info. A Marsella, supera la seva victòria del 2017 en 6,3 punts, liderant els vots amb el 31,1%.

 

L’abstenció, protagonista

L’abstenció ha marcat la primera volta de les eleccions presidencials franceses. Un 26% de l’electorat ha decidit no votar, sent la segona xifra més alta de no participació des de 2002.

El vot dels candidats

Mélenchon, sense opcions d’arribar al segon lloc, ja ha anunciat que no s’ha de donar suport a l’extrema dreta. Qui ha demanat el vot directament per Macron és la líder de la dreta tradicional, Valérie Pécresse, qui tan sols s’ha pogut emportar el 4,8% dels suports.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Nacional) van notar la davallada de participació respecte el 2017, però tots dos candidats seran novament a la segona volta electoral. Totes dues formacions, tal com va passar el 2017, estan agafant el protagonisme de la dreta i […]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search