In Actualitat, Hongria, Notícies, Política

Fidesz seguirà al capdavant del govern d’Hongria. Amb el 92% de vots escrutats, el partit del primer ministre, Viktor Orbán, ha obtingut 135 escons (d’un total de 199), lluny de l’oposició, que es queda amb 56 diputats.

Així doncs, no tan sols s’imposa novament si no que també manté la majoria absoluta, i seguirà dominant a plaer com els darrers 12 anys. Cal recordar que, gràcies a l’àmplia diferència d’escons, Fidesz ha pogut anar modificant les estructures del Tribunal Constitucional, dels mitjans de comunicació i imposar la seva voluntat sobre empresaris de tots els sectors del país.

Orbán, recent sortit a celebrar la victòria, va mostrar-se exultant.

“Aquesta és una victòria que potser es pot veure des de la Lluna, però segur que des d’on es veu és des de Brussel·les” Viktor Orbán, primer ministre hongarès

 

L’oposició fracassa estrepitosament

Aquestes eren unes eleccions que havien de ser importants per la forta oposició al mandat d’Orbán. El seu candidat, Péter Márki-Zay, no ha pogut ni guanyar a la seva circumscripció electoral on ocupa l’alcaldia des de 2018, a Hódmezõvásárhely. L’objectiu era aconseguir una unió opositora que fes front comú contra Fidesz.

Márki-Zay s’ha queixat que ni tan sols ha pogut disposar dels cinc minuts televisius assignats per llei durant la campanya.

 

Així doncs, no hi ha ni sorpresa ni sorpasso. El corresponsal d’El Pregoner a l’Europa Central, Albert Planas, així ho explica.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search