In Actualitat, Bèlgica, Societat

Aquest dimarts, els partits de la coalició governant a Bèlgica han formalitzat una reforma laboral que concentrarà en quatre dies la jornada setmanal de treball. D’aquesta manera, es facilitarà al treballador una millor compaginació de la vida laboral i familiar, tot sense reduïr hores de feina. 

També, hi haurà l’opció de treballar menys durant una setmana i compensar-ho amb més hores a la següent. Qualsevol treballador tindrà el dret d’exercir una d’aquestes dues opcions, sempre que ho sol·liciti a l’empresari prèviament, així ho ha assenyalat Pierre-Yves Dermagne, ministre d’Economia i Treball belga. Si finalment hi ha un acord entre les dues parts, aquest tindrà una vigència de sis mesos.

Finalment, la coalició de Govern que dirigeix ​​el liberal Alexander de Croo s’ha compromès a incloure en la reforma laboral el dret a la desconnexió digital dels treballadors.

Amb tot això es pretén arribar al 80% d’ocupació entre 20 i 64 anys al país, de cara al 2030.

Ara només falta superar el tràmit parlamentari perquè es pugui aplicar la reforma.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search