In Actualitat, Coronavirus, Europa | Unió Europea, Societat

Dos anys després d’iniciar la pandèmia de Covid-19, Europa podria entrar aviat “en un llarg període de tranquil·litat” gràcies als alts nivells de població vacunada i l’escassa virulència de la variant òmicron, segons va dir l’OMS el passat dijous 3 de febrer. Però aquesta situació només pot perdurar si continuen les campanyes de vacunació i es vigila l’aparició de noves variants.

Cada país de la Unió Europea ha aplicat les seves pròpies mesures davant el descens de mortalitat i hospitalitzacions present:

Àustria obliga a vacunar-se contra el coronavirus

Actualment només el 68% dels austríacs tenen la pauta completa, però a partir d’ara, segons una llei establerta a la Unió Europea el passat dissabte dia 5, es multarà als majors de 18 anys que no es vacunin contra la còvid-19.

Amb aquesta nova mesura es busca immunitzar la quantitat més gran de persones per protegir el país de noves onades, possibles mutacions i el col·lapse hospitalari. De moment només Àustria ha posat mà ferma i fa obligatòria la vacunació dins del continent europeu.

“Hem de reaccionar amb flexibilitat al virus i adaptar constantment les mesures. Com que els números als hospitals són estables, podem mostrar perspectives i fer passos d’obertura a partir del 5 de febrer. Però una cosa és clara: hem de continuar sent cautelosos i continuar monitorant la situació de prop”, ha dit el canceller federal Karl Nehammer en el següent tuit:

Alemanya assoleix un nou màxim de contagis

Alemanya es situa en 1.206,2 casos de contagis en set dies per cada 100.000 habitants, segons les dades actualitzades l’1 de febrer per l’Institut Robert Koch de virologia (RKI).

L’objectiu marcat pel Govern federal aconseguir una taxa de població amb la pauta completa de vacunació del 80% al gener no s’ha assolit i el percentatge de vacunats queda estancat en el 74%, 

Dinamarca, lliure de restriccions

El dimarts 1 de febrer aquest país va eliminar totes les restriccions imposades per la quarta onada de coronavirus. Des d’ara ja no serà obligatori fer servir mascaretes i han reobert l’oci nocturn. L’alta taxa de ciutadans amb la dosi de reforç ha permès, segons el seu govern, fer aquest pas.

El Covid-19 deixa de ser considerada una “malaltia crítica” i Dinamarca es converteix així al primer país de la Unió Europea a aixecar totes les mesures contra la pandèmia. Tot i l’increment de les morts per Covid-19 a l’últim mes i mig, Dinamarca presenta encara un dels índexs de mortalitat més baixos d’Europa.

Descens de contagis a França

L’epidèmia, dominada a França per la variant òmicron, va iniciar aquest mes de febrer en descens, malgrat que el nombre d’hospitalitzats es preserva elevat, 33.027 persones, de les quals 3.577 es troben en unitats de cures intensives.

En part, aquesta davallada es deu a l’elevat nombre de vacunats, un 78,5% de la població francesa ja té una pauta completa. (EFE)

Vacunació obligatòria a partir dels 5 anys a l’Equador

La llei s’aplicarà progressivament: fins al 15 de març es recordarà a la població no vacunada en una carta la nova obligació i s’oferirà una data per a vacunar-se. En la segona fase, la Policia inclourà la revisió de l’estatus de vacunació als controls rutinaris en espais públics. Finalment, si la situació pandèmica empitjora, s’aplicaran multes de manera automàtica.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search