In Actualitat, Art, Cultura, Itàlia

L’actriu italiana Monica Vitti, coneguda pels seus papers còmics i musa de grans directors com Mario Monicelli i Michelangelo Antonioni, ha mort a Roma als 90 anys, així ho ha confirmat el polític i apassionat del cinema Walter Veltroni.

Nascuda a la Roma feixista de 1931, amb només 14 anys va debutar a l’obra La Nemica. La seva primera decisió va ser triar un nom artístic, ja que el seu, Maria Luisa Ceciarelli, era difícil de pronunciar.

La seva carrera es va enlairar gràcies a la seva vesant còmica en diferents clàssics de Shakespeare, Molière o Brecht i per seduir el gran cineasta Michelangelo Antonioni, qui la va introduir al cinema més intel·lectual, comptant amb ella per primera vegada a El grito, l’any 1957, com a dobladora.

A finals dels seixanta, l’actriu es va dedicar al gènere pel qual s’havia donat a conèixer, la comèdia “all’italiana”. El 1974 va protagonitzar ‘El fantasma de la llibertat’ de Luis Buñuel; i el 1980 va tornar a posar-se sota les ordres d’Antonioni a ‘El misteri d’Oberwald’, una adaptació televisiva de l’obra teatral ‘L’àliga de dos caps’, de Jean Cocteau.

Els últims anys l’actriu s’havia dedicat a ensenyar als joves intèrprets a l’Acadèmia de Roma, on ella va començar, però finalment es va retirar per una malaltia degenerativa.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search