In Coronavirus, Regne Unit

La Policia Metropolitana de Londres ha iniciat una recerca al sobre les festes celebrades en Downing Street durant la pandèmia després de rebre proves d’una recerca interna del govern sobre una sèrie de reunions que no complien les normes imposades pel propi govern per a frenar la pandèmia. Johnson està lluitant per la seva supervivència política després de noves revelacions sobre les festes en la seva residència oficial. Aquesta vegada es tracta d’una festa sorpresa d’aniversari organitzada per a ell per la seva dona Carrie Johnson i a la qual van acudir unes 30 persones. Aquesta celebració se suma a una llarga llista de presumptes festes que infringien les normes en Downing Street, inclosa una festa de ‘porta la teva pròpia beguda’, a la qual Johnson va dir que va assistir pensant que era un esdeveniment de treball.

“Puc confirmar que la Met (Policia Metropolitana) està investigant una sèrie d’esdeveniments que van tenir lloc en Downing Street i Whitehall en els últims dos anys en relació amb possibles infraccions de les regulacions contra la covid”, va dir la comissionada de la Policia Metropolitana de Londres, Cressida Dick. La recerca policial podria obligar a retardar la recerca interna encarregada per Johnson i duta a terme per l’alta funcionària Sue Gray, qui s’espera informe sobre les seves troballes a la fi d’aquesta setmana en el que es considera un moment clau per al futur de Johnson com primer ministre.

En una compareixença davant l’Assemblea de Londres – organisme de supervisió de les activitats de l’alcalde de Londres -, Dick va indicar que comprenia la “profunda preocupació ciutadana” davant les notícies sorgides en les últimes setmanes que apunten al fet que membres del Govern van realitzar activitats que estaven prohibides en els confinaments.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search