In Itàlia, Política

Silvio Berlusconi, als seus 85 anys, ha renunciat al seu últim gran somni: convertir-se en president de la República a Itàlia. El tres vegades primer ministre va informar aquest cap de setmana als seus companys de coalició que la seva anomenada ‘operació esquirol’ ha fracassat i no ha aconseguit convèncer als parlamentaris suficients per a reemplaçar a Sergio Mattarella.  Il Cavaliere no havia escatimat cap esforç. Havia anomenat personalment als possibles diputats i senadors orfes de partit, fins i tot presentant-se com a “senyor bunga-*bunga” (en referència a les seves sonades festes amb menors d’edat). Aquesta setmana ha tornat a comprar una pàgina en el Corriere della Sera per a subratllar les seves suposades virtuts per al càrrec.  Però la realitat s’ha imposat i ha hagut d’acceptar que no anava a aconseguir els 505 vots necessaris d’entre els 1.009 grans electors a partir del quart escrutini, encara que ell promet que sí que els tenia. Va ser Lícia Ronzulli, una senadora del seu partit, Forza Itàlia, qui va comunicar durant una reunió a la resta del bloc de dretes que és el moment de buscar un altre candidat.

La seva insistència, però, ha donat fruits. Aquesta setmana les negociacions han estat bloquejades a l’espera que informés si tenia o no els números suficients. Ara Berlusconi es troba en una posició central per a determinar un nom important, la persona que el bloc compost per Forza Itàlia, la Lliga de Matteo Salvini i Germans d’Itàlia de Giorgia Meloni intentaran imposar a la resta de formacions per al càrrec més alt del país. Ahir van anunciar que serà una persona amb suficient autoritat com per a poder ser acceptada per les forces progressistes.

Avui ha arrencat una primera sessió de votació de candidats però no s’espera que d’aquesta sessió surti el president de la república.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search