In Actualitat, Notícies, Societat

Un informe sobre denúncies històriques  a la diòcesi alemanya de Munic acusa a Joseph Ratzinger, qui després es convertiria en el Papa Benet XVI, de no fer res en conèixer quatre casos d’abús sexual a menors durant la seva etapa com a arquebisbe de Munic i Freising, entre els anys 1977 i 1982. Això suposa que haruai arribat al Vaticà al 2005 amb aquest episodi d’inacció a la butxaca. El papa, ja retirat, ha negat totes les acusacions.

 El nou informe, elaborat pel despatx alemany Westpfahl Spilker Wastl, va ser encarregat per la mateixa Església Catòlica fa prop de dos anys per investigar els possibles abusos comesos entre els anys 1945 i 2019 i la gestió que els funcionaris de l’església van fer de les denúncies. En total, s’han desvetllat durant aquest període 497 casos d’abusos a menors comesos per 173 sacerdots

L’informe conclou que quatre clergues van inculpats mentre Ratzinger era arquebisbe i que aquests van mantenir-se actius en les seves tasques pastorals. “Dos d’aquests casos fan referència a abusos comesos durant el seu mandat i sancionats per l’estat”, va dir l’advocat Martin Pusch en anunciar l’informe. “En ambdós casos, els agressors es van mantenir actius en la pastoral”, afegeix. 

El papa ja retirat, té ara 94 anys, i es va convertir en el seu moment en el primer líder de l’Església en dimitir en més de 600 anys l’any 2013, atribuint-ho a l’esgotament. Des de llavors, ha portat una vida molt tranquil·la a la Ciutat del Vaticà.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search