In Actualitat, Esports, Notícies

Des de principis d’any, el món del tenis ha estat abduït per un affaire protagonitzat Novak Djokovic. Tot i que avui dia s’està disputant l’Open d’Austràlia, l’interès mediàtic s’ha centrat fora de les pistes.

4 de gener: l’inici del fi

El serbi vola fins a Melbourne disposat a disputar el Grand Slam australià, un torneig que ha guanyat 9 vegades. Com que no estava vacunat, a través de les seves xarxes socials explica que ha pogut entrar al país gràcies a una exempció mèdica.

5 de gener: Djokovic retingut ja a l’aeroport

Les autoritats frontereres quan el tenista arriba a l’aeroport el detenen. Al·leguen que l’exempció mèdica no és suficient. A Djokovic se li cancel·la el visat i comença a sondejar-se l’opció de l’expulsió del país.

6 de gener: El serbi acaba a un centre de detenció d’immigrants

Djokovic és traslladat al Park Hotel, un centre de detenció d’immigrants irregulars als quals Austràlia no els ofereix asil. La família i els seus seguidors comencen a alçar la veu per la situació que viu el serbi.

8 de gener: l’excusa que ho empitjora tot

Els advocats del tenista presenten la seva defensa perquè Djokovic pugui sortir del centre de detenció i participar en el Gran Slam australià. En el seu escrit, de 35 pàgines, salta la sorpresa: Djokovic hauria donat positiu el passat 16 de desembre i per això se li hauria concedit l’exempció mèdica. El problema de tot plegat? Aquell dia 16 el serbi va participar en un acte públic sense mascareta i no només això. Els dos següents dies participa en un altre acte també sense mascareta ni distància i concedeix una entrevista a l’Équipe amb sessió de fotografies inclosa.

10 de gener: Djokovic canta victòria, momentàniament

Un jutge allibera el serbi i aixeca la cancel·lació del seu visat. Djokovic només té al cap participar en l’Open d’Austràlia i se’n va a entrenar a Melbourne Park.

11 de gener: la primera mentida?

Es dona a conèixer que Novak va mentir a la seva arribada al país. En aquell moment va explicar que no havia visitat cap altre país a banda del seu i Austràlia en els 14 dies anteriors. La versió cau quan es revela que Djokovic havia estat a Marbella (Espanya), on hi té una casa, el passat 28 de desembre.

12 de gener: Djokovic es justifica

A través de les seves xarxes socials, el tenista troba la manera de justificar la seva assistència a diferents actes al mes de desembre tot i ser positiu.

13 de gener: el Grand Slam no s’atura i sorteja els emparellaments

L’Open d’Austràlia continua el seu curs i sorteja els encreuaments entre els tenistes. Dins d’aquest sorteig hi figura Novak qui queda emparellat amb Miomir Kecmanovic a la primera ronda.

14 de gener: el visat cancel·lat per segona vegada

A Djokovic se li torna a cancel·lar el visat. En aquesta ocasió, qui encarrega aquesta suspensió és el mateix ministre d’Immigració, Alex Hawke. El ministre considera el serbi un perill segons les lleis australianes en matèria de salut. El jutge intervé de nou i evita la seva deportació.

15 de gener: tornada al Park Hotel

El tenista és detingut de nou i traslladat al centre de detenció d’immigrants a l’espera del judici. Amb la seva defensa prepara un discurs per poder mantenir-se al país.

16 de gener: joc, set i partit

Amb el cas traslladat a la Cort Federal australiana, Djokovic perd la partida. De manera unànime, els integrants d’aquest organisme judicial donen la raó al govern local i demanen la deportació de l’esportista. Sentència dictada.

17 de gener: les portes dels altres Grand Slams comencen a tancar-li portes a Djokovic

Després de la situació viscuda a Austràlia, el següent torneig en moure fitxa és Roland Garros, París. La ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, deixa clar que el projecte de llei que entrarà en vigor imposarà el certificat de vacunació per assistir a esdeveniments com ara, esportius. Aquest revés no només afecta el públic sinó també als esportistes.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search