In Actualitat, Noruega, Notícies, Societat

Aquest dimarts s’havia de decidir si l’assassí noruec Anders Behring Breivik obtindria la llibertat condicional. Després deu anys a presó, per matar 77 persones el juliol del 2011, l’audiència havia de posar en valor si es podia retallar la pena.

Però Breivik no ha començat amb bon peu, ja que s’ha presentat fent la salutació nazi. Una clara intenció de no penediment dels seus actes. A més a més, ha mostrat cartells  impresos en anglès amb on s’hi llegia “Stop your genocide against our white nations” (Prou del genocidi contra les nacions blanques) i “Nazi-Civil-War” (Guerra Civil nazi).

Mentre la fiscalia presentava el cas, l’acusat ha anat negant amb el cap. Un veredicte, de 2012, on s’assegurava que l’acusat seguiria sent molt perillós bo i els 21 anys de condemna. Seguint els consells del seu advocat, Oeystein Storrvik, Breivik ha assegurat que li havien “rentat el cervell”, i que l’ordre era “restablir el Tercer Reich”.

 

El pitjor crim de la història noruega

Ara fa 11 anys i mig, el juliol del 2011, Breivik va fer esclatar un cotxe bomba a Oslo, on van morir les mencionades 77 persones. 69 eren adolescents, ja que es va detonar en un campament juvenil del Partit Laborista.

La d’avui ha estat la primera aparició pública de Breivik des del 2017, quan també va mostrar salutacions nazis als tribunals. Si la seva sol·licitud d’alliberament és denegada, Breivik, que ha canviat el seu nom legal a Fjotolf Hansen, es podrà sol·licitar una nova audiència de llibertat condicional d’aquí a un any.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search