In Actualitat, Itàlia, Notícies, Política

Silvio Berlusconi. De nou. L’ex primer ministre d’Itàlia torna a ser notícia i candidat per la dreta de cara les properes eleccions presidencials. Aquest divendres, els principals partits de la dreta van anunciar l’acord per retornar a Berlusconi el lideratge. El representant de Forza Italia ha estat nominat únic candidat com a proper candidat a les eleccions presidencials per part de l’ala dreta. La Lega i els Fratellii d’Italia van fer l’anunci de forma simultània, després de la seva reunió a Villa Grande, una de les residències de Berlusconi, a les afores de Roma. Hi van ser els líders de totes dues formacions, Matteo Salvini i Giorgia Meloni.

Ara, falta que tots els parlamentaris de la dreta el votin al Parlament. La propera votació serà dilluns que ve, 24 de gener. Caldrà que dues terceres parts hi votin a favor.

El retorn d’Il Cavaliere a primera plana política arriba després dels problemes de salut que ha patit Berlusconi, de 85 anys. Porta diversos actes públics per recuperar la seva visibilitat i ha aprofitat ser propietari d’Il Giornale per fer campanya a favor seu.

Sense facilitats per la resta de la política

El retorn de Berlusconi, però, no té l’aprovació de tothom.  El president de la República, Sergio Mattarella, i qui el podria succeir, Mario Draghi (actual primer ministre), miraran d’impedir-ho. De fet, per ser president no es pot escollir a dit, tal com intenta Berlusconi. Cal una votació al Parlament per part dels partits. I ara per ara el favorit és el propi Draghi.

Per trobar noves aprovacions, Salvini ha estat negocioant amb Matteo Renzi, excap de govern i actual líder del seu partit, Italia Viva. La voluntat seria de trobar un pla B si la primera opció no surt. De fet, Renzi ja ha anunciat avui que serà “difícil” que Berlusconi surti escollit. De fet, des d’Itàlia s’assegura que la idea de Salvini és que Berlusconi renunciï abans.

Des de la centreesquerra, el Partit Demòcrata  està pugnant per evitar l’elecció. Enrico Letta, secretari del PD, ha assegurat que fa falta “una figura institucional, no divina, que aporti unitat”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search