In Actualitat, Notícies, Política, Regne Unit

Setmana duríssima a Downing Street. Aquest dilluns es feia pública una festa celebrada el 20 de maig de 2020, en ple confinament estricte. Aquesta celebració es va dur a terme a la seu del cap de govern, al 10 de Downing Street, i amb la presència del primer ministre, Boris Johnson, així com de la seva dona, Carrie Johnson.

Juntament amb ells, un centenar d’empleats, mentre els ciutadans només es podien veure amb una sola persona a l’aire lliure. Els mitjans de comunicació britànics han especificat que, en un correu enviat pel secretari privat de Johnson, Martin Reynolds, es demanava que cada participant portés la seva pròpia ampolla.

Segons el correu de Reynolds, es pretenia “aprofitar el bon temps, però amb distància social”.

Les disculpes al Parlament

Dimecres, al Parlament, el primer ministre va admetre ser-hi i va demanar perdó. Tot i haver-ho negat, en anterioritat, fins a cinc vegades, aquest cop no ho ha pogut fer per sisena ocasió. No obstant, Johnson asegura que pensava que era “una reunió de feina”.

“Gent de tot el país han fet grans sacrificis al llarg de la pandèmia i comprenc la ira i la ràbia que senten quan pensen que la gent de Downing Street no seguia les normes. Lamento amargament la manera en què es va fer la trobada, em sap greu i m’agradaria haver fet les coses d’una altra manera”. Boris Johnson, primer ministre britànic

https://twitter.com/BBCNews/status/1481237963115843589

El líder de l’oposició, el laborista Keir Starmer, ha demanat la seva dimissió “per dignitat”.

De festa en festa

Per si no fos prou, ahir van sortir a la llum dues festes més. Totes dues, la nit abans del funeral del duc d’Edimburg. En aquell moment, les trobades a l’exterior eren de set persones, i estaven prohibides a l’interior.

Unes 30 persones van ser a les festes, on es va ballar i veure sense distàncies de seguretat. Segons The Telegraph, el mitjà que ho ha destapat, Johnson no va ser-hi en aquesta ocasió, ja que era a la seva finca del camp.

De moment, des de Downing Street tremolen per tot l’escàndol sorgit. I la setmana encara té dos dies més.

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search