In Actualitat, Europa | Unió Europea, Itàlia, Notícies, Política

Aquesta matinada ha mort el president del Parlament Europeu, David Sassoli. El portaveu Roberto Cuillo ha confirmat la notícia. Sassoli havia estat ingressat el 26 de desembre, i havia estat de dues setmanes ingressat. L’italià patia una greu disfunció del sistema immunològic.

Malgrat fer 15 dies, la notícia del seu ingrés no s’havia fet pública fins ahir, hores abans de la seva mort. Sasssoli, de 65 anys, ja tenia una salut delicada. El mes de setembre va ingressar per una pneumònia i es va passar una setmana a l’hospital. Va tornar a Itàlia a recuperar-se, deixant les seves funcions a Brussel·les.

De fet, el Parlament Europeu ja tenia previst reunir-se la setmana que ve per trobar-li substitut, ja que la seva legislatura arribava a la meitat, i s’havia pactat dividir-se el mandat. Ara, Roberta Metsola, del Partit Popular i originària de  Malta, és la favorita a succeïr-lo.

Sassoli va ser escollit president del Parlament Europeu el juliol del 2019, quan va prendre el relleu al també italià Antonio Tajani.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search