In Finlàndia, Sabies que, Seccions, Setmanals, Suïssa

Indagant per les xarxes, més en concret a la de TikTok de la qual estic completa i absolutament enganxada, he trobat el tema del qual us volia parlar aquesta setmana que té a veure amb la neteja.

On diríeu cadascun de vosaltres que és el lloc més brut on heu estat mai? Doncs segons l’experta en neteja que he descobert a TikTok diu que és a Suïssa. Però primer de tot deixeu-me introduir-vos a aquesta deessa de la neteja i de la pulcritud a la qual jo ja venero. 

Auri Kananen (@aurikatariina a TikTok) és de Finlàndia i té 28 anys. Resideix a la ciutat de Tampere, al sud del país escandinau, on la coneixen com la “Reina de la neteja”.

Kananen mostra a TikTok, YouTube i Instagram com transforma llars que no han estat netejades en molt de temps. Aquest passat mes de novembre, la finlandesa va compartir un nou cas: es tracta d’una propietària amb depressió i problemes econòmics que va contactar amb ella perquè l’ajudés.

 

 

Escombraries que formava monticles, pols escampada en l’ambient, terra adherida a les superfícies, insectes i una mescla d’olors que ja havien deixat de cridar l’atenció des de feia temps.

La descripció correspon a una casa a Suïssa, immersa en la desídia durant cinc anys. Interessada per la història darrere de la casa, l’Auri Kananen es va comprometre a fer una neteja profunda gratis i ho va complir. A més les fotos i vídeos del seu treball voluntari van recórrer les xarxes.

“La propietària del pis és una dona de vint-i-pocs anys. La seva infància va ser normal. Va estudiar en la universitat i en 2014 la van fer fora de la seva feina i aquí és quan va començar el seu declivi. Amb el temps es va deprimir”, explica la “Reina de la neteja” en un vídeo de YouTube.

Dia rere dia, la seva depressió va anar empitjorant, igual que la seva casa. Ho va mantenir en secret durant anys. Ni tan sols la seva família va saber el que li passava. No tenia molts amics i els pocs no la visitaven mai. Cada vegada que algú volia anar a casa seva trobava una excusa, per a això no ocorregués.

Al cap d’un temps, va acabar sent hospitalitzada. “La seva mare es va assabentar de la seva malaltia i li va dir que era una vaga per la deterioració de l’habitatge. La propietària va opinar que, moltes vegades, la gent no entén aquestes situacions. Ella espera que amb els meus vídeos la gent ho entengui una mica més i que qualsevol persona en aquest estat necessita compassió”.

Una vegada que el seu pis es va tornar inhabitable, es va mudar a la casa del seu germà i a poc a poc va començar a encausar la seva vida. Va aconseguir un nou lloc per a viure, si bé encara seguia desesperada per solucionar la brutícia de la seva vella propietat. 

Així doncs,Kananen va comprar un vol a Suïssa i, juntament amb el seu nòvio, va emprendre l’àrdua tasca de netejar la “Casa més bruta d’Europa”, com la va denominar ella. Netejar-la li hauria costat 13.000 dòlars, però ella ho va fer gratis.

Quan va acabar amb el seu treball, la propietària es va posar a plorar d’emoció i li va lliurar un regal i una carta: “Milions de gràcies. M’heu salvat (Kananen i la seva parella) la vida. Estaré agraïda per sempre”, estava escrit en el text, segons va donar a conèixer al vídeo de Youtube.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search