In Actualitat, Notícies, Política, Regne Unit

Downing Street torna a ser al centre de l’huracà. Aquest cop, una gravació sobre una festa, de fa just un any, ha aixecat totes les critiques. Al vídeo fet públic per ITV News, es veu el personal de la residència oficial del primer ministre rient i fent broma sobre la festa que fan, mentre tot el país, per ordre seva, es troba confinat durant les festes nadalenques.

Una festa, la de Downing Street, que no complia amb les mesures anti covid-19 establertes, que directament prohibien les trobades per Nadal.

De fet, ja fa poques setmanes, el Mirror va assegurar que el prier ministre, Boris Johnson, va prendre la paraula durant una festa davant la presència d’unes 40 i 50 personestrobada negada pel govern. Es fa referència a una festa de Nadal a Downing Street el 18 de desembre del 2020, quan Londres estava confinat i amb festes prohibides. Aquesta tarda, Stratton ha dimitit.

Allegra Stratton, enmig de la polèmica

L’excap de premsa deJohnson, Allegra Stratton, apareix en el vídeo responent preguntes dels seus companys, en un assaig d’una roda de premsa. Aquí é son un assessor (simulant ser un periodista), li pregunta de forma explícitva “He vist informacions a Twitter que hi va haver una festa de Nadal a Downing Street divendres a la nit. Reconeix aquesta informació?”

I Stratton, responent des del faristol oficial, diu entre rialles: “Era a casa. Espera, espera. Hmmm…No era una festa, era formatge i vi”.

De la vergonya a la disculpa i a la no compareixença

Aquesta filtració ha acabat amb la dimissió de Sratton, que entre llàgrimes ha admès el seu error. Per la seva banda, Johnson s’ha hagut de disculpar “sense reserves”, i ha anunciat l’obertura d’una investigació.  El primer ministre es mostra furiós per una festa on ell no hi hauria estat.

Malgrat això, s’han negat a aparèixer a mitjans de comunicació.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search