In Actualitat, Alemanya, Notícies, Política

Olaf  Scholz ja és canceller alemany. Amb 395 vots a favor, aquest matí el Bundestag l’ha escollit nou líder del govern. En total, són 21 vots menys que el número que té de diputats la nova coalició semàfor, formada per l’SPD, els Verds i els liberals (FDP). Bärbel Bas, la nova presidenta del Bundestag, ha presidit la jornada on hi han faltat membres dels socialdemòcrates per malaltia, segons ha confirmat el líder de la formació, Rolf Mützenich.

Acte seguit, Sholz ha abandonat l’edifici del Reichstag per anar a la residència del president alemany, Frank-Walter Steinmeier, el Palau de Bellevue. Allà acabarà el seu nomenament. Ara, tots els nous ministres han de jurar el seu càrrec per acabar la investidura del nou govern.

 

Merkel, ovacionada

La ja excancellera, Angela Merkel, ha vist tota la cerimònia des de la sala de plens del Reichstag. I és que ja no és membre del Bundestag, i per tant no hi tenia cadira al seu nom. L’han acompanyada convidats d’honor com l’antic president federal Joachim Gauck i l’antic president del Bundestag Norbert Lammert. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search