In Actualitat, Alemanya, Coronavirus, Itàlia, Notícies, Països

Alemanya pren noves mesures per contenir la covid-19. La primera afecta principalment als no vacunats, que veuran retallades les seves activitats socials. A més a més, a partir de mes de febrer la vacunació serà obligatòria al país. Així ho ha anunciat la cancellera, Angela Merkel.

Per la seva part, els no vacunats no es podran reunir amb persones que surtin del seu nucli familiar. Tampoc podran anar a restaurants, teatres, cafeteries, cinemes o altres espais d’oci o cultura.

Ara ja es coneixen dos grups, els geimpf (vacunats) i els genesen (recuperats). Aquesta normativa porta el nom de 2G, que també hauran de complir aquells comerços considerats minoristes.

Per la seva part, els clubs d’oci nocturn i les discoteques hauran de tancar si la incidència acumulada en els darrers set dies supera els 350 contagis cada 100.000 persones.

Les escoles, per la seva part, tornaran a fer obligatori l’ús de la mascareta.

Per la seva part, Itàlia també imposa l’ús obligatori de la mascareta al centre de les ciutats. Aquesta mesura s’ha pres en certes regions. Una d’elles, la capital Roma, on l’alcalde Roberto Gualtieri ha signat un decret que comença dissabte i s’haurà de complir fins el 31 de desembre.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search