In Alemanya, Sabies que, Seccions, Setmanals

Fa unes setmanes us buscava casa a Londres, la vostra agent immobiliària de confiança, ara soc la vostra coordinadora de recursos humans de confiança, perquè us porto una oferta de feina molt “espacial”.

Sí, espacial, no m’he equivocat en dir-ho. Espacial i especial perquè, la NASA ha compartit una peculiar oferta de treball que ha cridat l’atenció de milers de persones: l’Administració Nacional d’Aeronàutica i l’Espai ofereix 11.000 euros a canvi d’estar disposat a passar dos mesos sencers en el llit.

Doncs bé, la finalitat de l’oferta no és posar a prova a ningú, tot forma part d’un estudi per a observar la resposta del cos estirat en un llit en situació d’ingravitació. Una recerca que servirà per a futures missions espacials de llarga durada.

Fa uns anys tant la NASA com el Centre Aeroespacial Alemany ja van posar en marxa el primer Estudi de Repòs en Llit per Gravetat Artificial, un estudi amb resultats d’èxit que ara volen tornar a repetir per a continuar descobrint nous detalls sobre com respon el cos en aquesta situació.

Els voluntaris hauran de passar 59 dies estirats en un llit on realitzaran allà mateix totes les seves activitats del dia a dia, des de banyar-se, fins a vestir-se i fins i tot menjar o fer exercici. Una rutina que servirà per a prendre nota de la resposta del cos: pressió arterial, despesa d’energia, possible pèrdua òssia, pèrdua muscular o fins i tot de l’estat d’ànim, entre molts altres.

La sol·licitud per a participar en l’estudi ja està oberta i les condicions físiques per a poder optar a ser candidat són clares: estar sa, tenir una edat entre 24 i 55 anys, tenir una altura d’entre 1,53 i 1,90 metres, un Índex de Massa Corporal de 19-30 kg/m² i no fumar.

Si tots els requisits físics es compleixen, el candidat podrà continuar avançant amb la sol·licitud on també es demana bons coneixements de l’idioma a més de disponibilitat per a desplaçar-se fins a Colònia durant els mesos que es dugui a terme l’estudi. El següent pas seria enviar un email amb nom i cognoms a probanden@dlr.de per a presentar oficialment la candidatura.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search