In Alemanya, Política

SPD, Verds i liberals tanquen un acord per formar govern a Alemanya. Aquest dimecres les diferents parts interessades s’han reunit i han segellat un acord a primera hora de la tarda. Els socialdemòcrates, els verds i els liberals formaran la coneguda com a coalició semàfor.

Es preveu que Scholz se sotmeti a la investidura del Parlament al voltant del 6 de desembre i, per tant, el país europeu tindrà nou govern abans de Nadal. Al llarg de la tarda de dimecres els tres grups han anat presentant el nou executiu a Berlín i han donat a conèixer el repartiment de carteres ministerials. Serà el primer govern semàfor federal amb aquesta coalició de la història.

Segons la informació de l’ estudi de capital ARD, l’acord de coalició preveu un total de disset departaments, un més que a l’actual govern però, qui es queda cada cartera?

  • Els socialdemòcrates ocuparan set càrrecs ministerials: A més de la Cancelleria ,els més destacats serien el Interior, Defensa i Sanitat. L’acord incorpora que a més, a la Cancelleria hi hauria d’haver un ministre d’Estat de Migracions, Refugiats i Integració i un ministre d’Estat per als nous estats federals.
  • Els Verds haurien de proporcionar el vicecanceller i assumir la responsabilitat del Ministeri Federal d’Afers Exteriors, Economia i evidentment el de medi ambient entre d’altres. Proporcionen el ministre d’Estat de Cultura i Mitjans de Comunicació i també tenen dret a proposar un possible comissari de la UE.
  • Els liberals es queden quatre ministeris: Educació i Investigació, Finances, Justícia i “Transports i Digital”.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search