In Itàlia, Sabies que, Seccions, Setmanals

No us ha passat a vegades que aneu per algun carrer que visiteu habitualment o el mateix carrer de casa vostra i veieu el mateix automòbil aparcat en el mateix lloc, independentment del dia i de l’hora. Quan això passa, el més habitual és que les autoritats, passat un temps i algun avís, procedeixin a retirar-lo de la via per entendre que es troba abandonat.

El cas és que el vehicle que podeu veure a continuació ha protagonitzat un d’aquests casos, però el resultat ha estat molt més sorprenent. 

El cotxe en qüestió és un Lancia Fulvia de l’any 1962 que estava estacionat en ple carrer, davant de la porta de la seva casa i del quiosc de premsa que regentava el seu propietari en la localitat de Conegliano, en el nord d’Itàlia.

L’amo del cotxe, l’Angelo Fregolent i que avui dia té 94 anys, va deixar d’utilitzar el cotxe fa dècades, però no el va moure de la plaça d’aparcament que es trobava just davant del seu propi negoci. Amb el temps, el Lancia va arribar a convertir-se en tota una atracció turística local, i és que allà s’ha passat estacionat ni més ni menys que els últims 47 anys, totalment immòbil.

Tant els viatgers com els mateixos residents es prenien fotografies amb el cotxe i fins i tot va ser declarat monument i encara apareix a Google Maps el punt exacte on es trobava aparcat per trobar-lo més fàcilment per qualsevol curiós que passés pel poble.

Crida l’atenció que, durant gairebé mig segle, l’automòbil italià no hagi sofert més deterioració que els propis del pas del temps. I és que no ha patit cap mena ni de vandalisme ni ha estat implicat en cap col·lisió, tenint en compte que durant molts anys va ser l’únic cotxe aparcat en aquest carrer.

Aquest curiós rècord de permanència en un estacionament públic va acabar fa a penes unes setmanes, perquè el passat 20 d’octubre les autoritats van decidir finalment retirar-ho de la plaça d’aparcament per qüestions mediambientals i per abandó. Però aquí no acaba la trista història del Lancia Fulvia, perquè els organitzadors d’un saló de l’automòbil de vehicles clàssics van decidir, amb el permís del propietari, exhibir-lo juntament amb altres cotxes històrics.

Pròximament, aquest ja mític Lancia Fulvia de 1962 se sotmetrà a una restauració completa. Una vegada que aquesta s’hagi completat, les autoritats locals han decidit deixar-ho exposat al jardí d’una escola enològica que es troba just davant del domicili de l’Angelo.

D’aquesta manera, el propietari del cotxe podrà continuar veient el vehicle cada vegada que miri per la finestra de casa seva, com ho ha estat fent durant els últims 47 anys.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search