In Internacional, La Xina

El govern xinès demana als ciutadans que emmagatzemin aliments pels nous rebrots de COVID-19. A dia d’avui hi ha hagut rebrots en 14 províncies. El govern tem que pugui produir-se una manca d’aliments, no només per l’expansió del virus, sinó també pels desastres naturals.

El primer senyal d’alerta ha estat l’augment d’un 28% del preu de les verdures en un mes, increment provocat per les fortes pluges que hi ha hagut a les regions productores. Per això, el govern ha demanat en un comunicat que la població guardi provisions per tal d’evitar que quedi “enxampada amb la guàrdia baixa en cas que es produeixi un confinament en la zona en què resideix”, encara que aquesta és una recomanació que les autoritats repeteixen cada any per aquestes dates.

Tenses relacions amb Taiwan

El problema ha estat que el comunicat era confús i una part dels ciutadans el van malinterpretar i relacionar directament amb les tenses relacions amb Taiwan, pensant que l’esclat de la guerra entre ambdós països era imminent. Les autoritats han hagut d’aclarir que el Ministeri de Comerç emet “aquests avisos periòdics per tal degarantir el subministrament i estabilitzar els preus any rere any”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search