In Àsia, Internacional, Japó

El proppassat 31 d’octubre 17 persones van resultar ferides en un tren de Tòquio per l’atac d’un home disfressat del Jòker. És el tercer atac amb arma blanca que es produeix en menys de tres mesos en un tren a la capital japonesa. Aquest cop, a la línia de Keio a l’estació de Kokuryo. El vagó era ple de gent que anava a celebrar les festes de Halloween. Per això, la disfressa de l’atacant no va cridar l’atenció.

L’home portava un ganivet, va llençar un líquid inflamable als seients i també àcid clorhídric als passatgers que intentaven fugir. Almenys una persona va quedar en estat crític. Finalment, el sospitós va ser detingut sense oposar resistència -de fet, va estar esperant els agents mentre es fumava una cigarreta- i va dir a la policia que esperava haver mort almenys dues persones per rebre la pena capital. 

Atacs aleatoris als trens de Tòquio

Sembla ser que el sospitós es va inspirar en l’atac del passat 6 d’agost, en plena celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio, efectuat per un home també amb arma blanca, que va deixar nou persones ferides a la línia ferroviària d’Odakyu. Des d’aleshores el Ministeri de Transport ha reforçat els controls a les estacions de l’Àrea Metropolitana de la capital.

A finals d’agost, dues persones van ser ruixades amb àcid sulfúric a l’estació de metro de Shirokane Takanawa i, a mitjans d’octubre, va haver-hi un altre apunyalament de dos homes a l’estació de Ueno de la capital. Així, el sentiment d’inseguretat segueix creixent en un dels països amb els nivells de criminalitat més baixos, segons les estadístiques de les Nacions Unides. 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search